Keresés
Név:   Jelszó:
 
Pontyos szerelékeim mentén felmerülő gondolatok
A téli időszakban, mikor a vizeinket rabságban tartja a jég és a zimankó, sokan szerelékek készítésével, előkék kötésével múlatják az időt. Én is ekkor kötöm meg a pontyos szerelékeimet.  A következő képsorokban  néhány ehhez kapcsolódó terméket, és számomra fontos szempontot szedtem egy kis csokorba.
Nagyítás

Először néhány kedvenc úszóm. Íme az első, a Serie 54-es. Ha finomabb szerelékkel kell pontyoznom, elsősorban csontival, bábbal, akkor őt választom. Finom antennája rendkívül precízen kisúlyozható. Erős, strapabíró darab.

Nagyítás

Pellethez, kukoricához, darabosabb, nehezebb csalikhoz már ezt a Serie 55-ös úszót szerelem. A vastagabb antenna jól bírja a nagyobb tömegű csalikat.

Nagyítás

Mindkét modell antennájának tövén a "rugós" zsinór bujtatót találjuk. Nem tudom honnan származik ennek a megoldásnak az ötlete, de nagyon bevált.

Nagyítás


Nagyítás

A tavalyi évtől kezdődően kezdtem el használni a szerelékeim elkészítéshez a Tatanka EVO Silver zsinórokat. Rendkívül erős, a vastagabb méretekben is lágy damil. Eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve. Az általam használt spulnik mindegyikét  leellenőriztem, jelentem méret pontos! Se nem vastagabb, se nem vékonyabb a feltüntetett értéknél.

Nagyítás

A tekercsen zárójelben a csomózottan mért szakító szilárdságot is feltüntetik

Nagyítás


Nagyítás

Ezzel a két előkezsinórral én mindent megoldok. Csak a megfelelő méretet kell jól eltalálni

Nagyítás

Ha vastagabb damilból készítem a pontyos szerelékeim, mindig styl ólmokat használok. A képen is létható 3 mérettel többnyire megoldom. A kisebb méreteket maximum a finomra hangoláshoz használom

Nagyítás

A hasíték tökéletesen központos, és az ólom lágysága ellenére sem hajlamos leugrani a zsinórról

Nagyítás

Az úszó testéhez közelebbi szilikont soha nem húzom fel az úszó tövéig. Ha nem ezt tenném, gyorsan bevágódna a damil az úszó testébe, egy harcos ponty fárasztásakor

Nagyítás

Én maximum 5 darab styl ólomból rakom ki az ólmozást. Ezeket igény szerint elhúzhatom a zsinóron.

Nagyítás

Én antenna tőre súlyozom ki az úszókat, és a horgászat helyszínén szoktam finomra hangolni. Ha az úszósúlyozó csőben mérem ki tökéletesre, az a vízparton ritkán szokott ugyanúgy beállni.

Nagyítás

Egy sok bosszúságtól megkímélő aprócikk. Többféle megoldást kipróbáltam már, eddig ez szerelék rögzítő vált be a legjobban

Nagyítás

Jó szerelék készítést!

Polyák Csaba
Még nincsenek hozzászólások!
Felhasználónév:


Jelszó:

Csak regisztrált tagok írhatnak hozzászólást! Ha ön már regisztrálva van, akkor jelentkezzen be, ha még nincs regisztrálva akkor kattintson a Regisztrációra.