Erdei Attila
 Feeder Világbajnok

A horgászattal nagyjából hat éves koromban kezdtem megismerkedni. Eleinte idősebb barátokkal jutottam ki Makó környéki csatornákra, kubikgödrökre „pecázni”. Kezdetleges felszereléssel főleg kárászokat, vörösszárnyúkat és réti csíkokat sikerült zsákmányolni. A későbbiekben a finom szerelékes horgászattal tapasztalt idősebb horgászok (pl. Heidrich Rudolf, Arad), valamint nyári horgásztáborok vezetői, oktatói segítsége révén ismerkedtem meg.

A Makói HE versenyzőjeként 14 éves koromban az Országos Ifjúsági Négytusa versenyen ezüstérmes lettem. Ennek a helyezésnek egy Szlovákiában tartott nemzetközi horgásztábor volt a jutalma. Ettől kezdve már nem volt megállás, a horgászat az életem fontos részévé vált. OHCSB, Egyéni Bajnokság, Klubcsapat OB és számos kisebb-nagyobb, hazai és külföldi egyéni és csapatverseny töltötte ki a szabadidőm nagy részét.

Felnőtt kerettagként először a szegedi VB-n lehettem csapattag. A Makói HE Trabucco klubcsapat tagjaként jutottam el a Nottingham-i és a Firenzei klub VB-re. Kicsit később, az addigi eredményeim alapján meghívást kaptam a Kalocsa Browning klubcsapatba. Velük szereztem meg első VB csapat bronzomat Bulgáriában, Plovdivban. Ez egy ötéves intenzív tanulást jelentett számomra. Ezekben az években ráadásul ifjúsági szövetségi kapitányként a gyerekekkel két aranyat tehettünk zsebre. A következő hétéves időszakot a Dél-Pesti HE kötelékében töltöttem. Ez a 12 év 10 Magyar klubcsapat bajnoki, 2 úszós, finom szerelékes egyéni bajnoki címet, számos OHCSB győzelmet és rengeteg hazai és nemzetközi tapasztalatot nyújtott számomra. Ezekben az években állt módomban együtt horgászni Katus Gyulával, Timár Gáborral, Lantos Jánossal, Nagy Attilával, Nagy Benedekkel, ifj. Varga Józseffel, Szénási Zsolttal, Csomor Péterrel és nem utolsósorban a kétszeres egyéni világbajnok Walter Tamással.

2010 óta újra a régi társaságban folytatom a versenyzést és a Maros-Tubertini csapat tagja vagyok. 2011-ben már Maros-Tubertini színekben a frissen induló finom szerelékes feeder OEB-n megszereztem első feeder egyéni bajnoki címem. Ezt 2012-ben és 2015-ben még kettő követte. Kis pályamódosítással, trénerként a Zenta-Maros csapattal Olaszországban a Canale Brian-on Klub VB aranyat szereztünk.

A legnagyobb dolog számomra az, hogy 2012-ben Belgiumban egyéni feeder világbajnoki címet értem el. Ezután hamarosan a Maros cég dolgozója, versenyzője és termékfejlesztője lettem. Így a hobbim és a munkám is 100%-an a horgászat lett. A 2013-as dél-afrikai feeder csapat ezüst, és a 2019-ben ugyanitt elért csapat világbajnoki cím két meghatározó élménye életemnek. A 19-es évet a Portugáliában megnyert Feeder Klub VB koronázta meg.

Az EA etetőanyagokkal 2000-ben megkezdett termékfejlesztés pedig a felhalmozódott versenyzői tapasztalatok alapján történik évről-évre. A makói diákévek, a szegedi főiskola, a biológia-testnevelés szakos tanárként megélt 10 év, majd 12 év horgászbolt és ezek után a régi-új MAROS csapat, így visszagondolva cseppet sem nevezhető monoton szürke életútnak. Az eddig elért eredmények pedig csak további tervek megvalósítására, célok elérésére sarkallnak.
 

Eredmények:
Országos bajnokságok:
2x-es finomszerelékes úszós Magyar Egyéni Bajnok
3x-os finomszerelékes feeder Magyar Egyéni Bajnokság
2x Masters Feeder Egyéni Bajnok
12x-es Úszós Klubcsapat Bajnok
2x-es Feeder Klubcsapat Bajnok
2x-es Method Klubcsapat Magyar Bajnok

 


Nemzetközi versenyek:
2000 Italia Firenze VB csapat bronz
2003 BulgáriaPlovdiv Klub VB bronz
2004 Magyarország Sukoró EB csapat ezüst
2005 Finnország Lappenrante VB csapat bronz
2006 Portugália VB csapat bronz
2006 Horvátország Eszék Montemor O Velho Klub VB bronz
2007 Magyarország Sukoró VB csapat bronz
2007 Bosznia Klub VB bronz
2012 Belgium Ghent Feeder VB csapat ezüst
2012 Belgium Ghent Feeder VB egyéni arany
2013 Dél-Afrika Feeder Bloemhof Dam VB csapat ezüst
2013 Italia Canale Brian Úszós Klub VB arany (tréner)
2015 Szlovénia Radece úszós VB ezüst
2015 Hollandia Terneuzen Feeder VB csapat bronz
2019 Dél-Afrika Bloemhof Dam Feeder VB csapat arany
2019 Portugália Cabecao Feeder Klub VB csapat arany