Kovács Hajnalka
Női Csapat Világbajnok

A horgászat a nálunk mindig is egyenlő volt a családi kikapcsolódással, az együtt töltött értékes idővel. A sport szeretete egészen gyermekkoromig nyúlik vissza, amikor közösen, apával, nagypapámmal és a négy ével idősebb bátyámmal, Danival mentünk horgászni.

A hobbi horgászatból először Dani, majd sikereit látva, néhány évvel később én is átálltam a versenyhorgászatra, mely rövid időn belül az egész család életének középpontjává vált.  Anya, apa és mi, a gyerekek együtt töltöttük a nyarat és egymás után vívtuk meg a versenyeket. Először 2005-ben vettünk részt mindketten az első korosztályos világbajnokságunkon. Jómagam ettől az évtől kezdve megszakítás nélkül, mindig a magyar válogatott tagja lehettem, először gyerekként majd a felnőtt nők közt.

Legnagyobb sikereimként három magyar bajnoki címet könyvelhetek el, míg nemzetközi szinten az első siker 2017-ig váratott magára, mikor csapat-és egyéni világbajnoki bronzérmet akasztottak a nyakamba. Dél-Afrikában, 2019-ben pedig majd 15 évnyi horgászat után csapatvilágbajnoki dobogó legfelső fokára állhattam a csapattal.

A Maros mix cég, nem csak támogatást, de a legtündéribb barátnőt Diát, egy szuper pótapukát Szili bácsit és egy töretlen támaszt, Tamás személyében adta nekem.  

Bátran ajánlom a Maros mix termékeit Nektek, horgászoknak, hiszen a minőségben, a kezelhetőségben és a hatékonyságában nem fogtok csalódni! Kovács Hajnalka

 

 

EREDMÉNYEK


 Magyar Bajnokság:
2005 – Ifjúsági egyéni bajnokság 3. hely (Velence)
2010 – Női egyéni bajnokság 1. hely (Csepel)
2012 – Női egyéni bajnokság 3. hely (Velence)
2015 – Női egyéni bajnokág 3. hely (Kunhegyes)
2017 – Női egyéni bajnokság 1. hely (Győr)
2019 – Női egyéni bajnokság 1. hely (Bogyiszló)

2022 - Női egyéni bajnokság 1. hely (Maty-ér)

Világversenyek:
2017 – Női Világbajnokság csapat 3. hely (Magyarország)
2017 – Női Világbajnokság egyéni 3. hely (Magyarország)
2019 – Női Világbajnokság csapat 1. hely (Dél-Afrika)


Kovács Hajnalka
Kovács Hajnalka
Kovács Hajnalka