Dr. Kulcsár Aranka
 Női Csapat Világbajnok

Gyermekkorom óta horgászom, a nyaraim jelentős részét a Velencei-tónál töltöttem (csónakos horgászattal, keszegezéssel, nádi pontyozással) és a szüleim 7 éves koromtól vittek különféle versenyekre. A versenyzői pályafutásom jelentős részében a Horgászegyesületek Velence-tavi és Dunamenti Szövetségének tagja voltam és a megyei legjobb női versenyzőként az országos csapatbajnokságokon képviseltem a szövetséget. Jelenleg Székesfehérváron az egyik kis egyesület horgászvizén és Somogy megyében horgászom sokat, ahol viszont új vizekkel ismerkedek (Deseda, Nagybajom – Ötös Hárs Víztározó, a balatonújlaki Mária-csatorna, a kis kedvencem a Tókaji Parkerdő tava, amely egy igazi ékszerdoboz, Kaposfő, Kisgyalán, Pogányvölgyi vízfolyás és a többi csodás hely); és a Horgászegyesületek Somogy Megyei Szövetségét erősítem.

 

A női egyéni bajnokságokon 4-5 évvel ezelőtt kezdtem el indulni, majd – segítői háttér nélkül, egyedül - viszonylag gyorsan a női válogatott keret tagja lettem. Walter Tamás szponzorációjába bekerülve jelentős szakmai segítséget kaptam Tamástól, illetve a Walterland és Maros Mix csapatoktól és segítségükkel innentől szinte egyik évről a másikra bekerültem az utazó női válogatottba is. Nagyon büszke vagyok a Maros Mix női csapattársaimra, akik profi versenyzőként jelentősen hozzájárulnak az egyéni fejlődésemhez; Walter-Barna Diánára, aki a Maros Mix egyik tulajdonosa is egyben (mind emellett egyéni és csapat világbajnok, többszörös magyar bajnok) és Kovács Hajnalkára (aki szintén csapat világbajnok, illetve többszörös magyar bajnok). Jelenleg az 5+1 fős női válogatott magját képezzük mi hárman és a Maros Mix - Walterland olyan szakmai hátteret biztosít, mellyel egészen biztos, hogy a világ élmezőnyében tudunk maradni. Külön ki szeretném még emelni Szili bácsit, Csillag Lacit, Erdei Attilát, Borda Zsoltit, Jónás Gyuri bácsit, Nagy Andrist, Bakó Petit, Varga Tomit, Vidó Fecát, Smányi Szabit, akik a különböző versenyeket megelőzően olyan információkat és tanácsokat tudtak adni, mely a jó eredményekhez jelentős mértékben hozzájárult. A csapattársaim közül többekkel – legfőképpen versenyszezonban – napi telefonos kapcsolatban is vagyunk, hiszen a különféle Maros Mix, Serie Walter etetőanyagok, adalékok, csalik használata során a tapasztalatokat fontos, hogy egyeztessük. Mindannyian különfélék vagyunk, kicsit más a horgászati stílusunk, mások a szokásaink, máshogy vezetjük a csalit, más ízekben bízunk, azonban ezekkel a termékekkel egytől egyig eredményesek tudtunk lenni.

 

A Maros Mix – Walterland egy olyan horgászati tudásbázis, amely meggyőződésem, hogy világszinten egyedülálló és ezt tükrözik az elért eredmények is, hiszen a magyar nemzeti válogatottak alapját a Maros Mix és Walterland csapatok tagjai adják. Külön büszkeséggel tölt el, hogy én is hozzájárulhatok a csapatok a sikeréhez. Az etetőanyagokat illetően jelenleg két kedvenc etetőanyagom van, a Serie Walter Sweetcorn és a Roach Black. Ezekkel az etetőanyagokkal külön-külön, illetve esetenként egymással keverve is szinte minden vízen eredményesen tudok horgászni. Ezeken kívül számos alkalommal használom a SW Panettone (fekete és sárga verzióját) etetőanyagot, illetve természetesen az elmaradhatatlan TTX-et. A TTX-ből legtöbbször a sárgát használom, esetenként Maros fekete festékkel keverve - néha Maros édesítővel, vagy aromával ízesítve -, de előfordul, hogy az előre színezett fekete színű TTX-et választom. Sok versenyzőtársammal ellentétben és rendszeresen használok aromákat is, jellemzően az etetőanyagba, de csalit is áztatok velük, aktuálisan az adott etetőanyaggal harmonizáló ízben (általában Maros Sweetcorn, és/vagy Méz aromával). A mélyebb vizeken a Maros barna agyag az etetőanyagaim elmaradhatatlan részét képezi, illetve a földragasztóból is van nálam mindig a horgászataim során. A magok közül nagyon szeretem a Maros kendert és a Maros magmixet, amelyeket például a szegedi nemzetközi versenyekre minden alkalommal viszem magammal, ugyanis ezek minősége állandó (kiváló) és soha, egyetlen alkalommal sem okoztak meglepetést.

 

Sok sikert kívánok mindenkinek, a Maros termékekben csalódni nem fogtok!

 

Sporttársi üdvözlettel: Kulcsár Aranka

 

EREDMÉNYEK


Világbajnokság
  • 2019. Női Világbajnokság csapat 1. hely (Dél-Afrika)
Magyar bajnokság
  • 2018. Női magyar bajnokság 4. hely (Látókép-Maconka)
  • 2019. Női magyar bajnokság 4. hely (Gyomaendrőd-Bogyiszló)
  • 2020. Női magyar bajnokság 1. hely (Kunhegyes-Szeged)

                              


Dr. Kulcsár Aranka
Dr. Kulcsár Aranka
Dr. Kulcsár Aranka