Tar Olivér
Ifi Csapat Világbajnok

A családomban és baráti körünkben többen is horgásznak, és így én is hamar elkezdtem ezt a sportot. Kezdetben egy spiccbottal, ahogy sokan mások, majd haladtam tovább a lépcsőn a rakós botig, ami a kedvenc módszerem lett. 

 

Bács-Kiskun megyében horgászok a kezdetektől, itt már több megyei egyéni címet is szereztem. Az első versenyemen 10 éves koromban vettem részt, ahol apukám és Kiss Béla bácsi segítségével sikerült második helyezést elérnem. Egyre többet indulok felnőtt kategóriában, ahol sikerül felvennem velük a versenyt. 

 

Öt éve veszek részt országos versenyeken, ahol sikerült a válogatottba kerülnöm az U-15 kategóriában. A 2020-as világbajnokság a vírus miatt elmaradt, így átkerült a következő évre, amikor csapatban arany érmet sikerült nyernünk.

 

Szerencsésnek érzem magam, hogy a Maros Mix csapatában horgászhatok hiszen sok tapasztalatot tudok szerezni a csapattagoktól. A kedvenc termékem talán az XXL Ponty Kárász amit több versenyen is használtam már és remek eredményeket értem el vele.

 

 

EREDMÉNYEK


  • 2019. U15 egyéni 4. helyezett (Nagykunsági-főcsatorna)
  • 2020. U15 egyéni 4. helyezett (Nagykunsági-főcsatorna)
  • 2021. U15 csapat világbajnoki 1. helyezett (Nagykunsági-főcsatorna)
  • 2021. U20 Maros Mix Kupa 1. helyezett (Maty-ér)

Tar Olivér