18. EA RECORD KUPA - SZEGED, MATY-ÉR

18. EA RECORD KUPA - SZEGED, MATY-ÉR

A felhős-ködös idő ellenére megtelt a Maty-éri evezőspálya a XVIII. EA Kupán. Közel 180 versenyző öt kategóriában közel két tonna (1919 kg) halat fogott az év egyik legspeciálisabb versenyén, hiszen az öt órás fordulóban úszós és feeder módszerrel egyaránt lehetett horgászni. A két technika ötvözése a Maty-éren sok esetben indokolt lehet, hiszen a verseny kezdetében olykor a belső területeken kell keresni a halat, még az idő előrehaladtával a partközelben, rakósbottal precízen és gyorsan lehet rájuk horgászni. A 10 kg-os átlagfogás jól mutatja, hogy a Maty-ér igazán bőkezű volt azzal, aki megfelelően tudta vallatni. Természetesen mind a feeder, mind az úszós technikák célhala a ponty volt. Az egy fordulós verseny alatt születtek igazán kimagasló eredmények, amelyeket a kategóriák élén kell keresnünk! Folytassuk a sort hát a kategóriákkal s győzteseikkel. 

 

18. EA RECORD KUPA 2022 EREDMÉNYEK  LETÖLTÉSE


► ea_record_kupa_2022.pdf
 

FELNŐTT KATEGÓRIA


141 fő indult a kategóriában, a szomszédos országokból is sokan érkeztek. A nyolc szektor közül átlagban a legjobban a "J"-ben fogtak, itt 260kg felett alakult a szektor összfogás s innen is került ki a győztes Vidó Roli személyében, a közel 35 kg-os fogásával.

 

55+ KATEGÓRIA


A 15 fős kategóriában Gyurkovics Gyula volt a legügyesebb 27.440g-os terítékével nyerte a szektorát.

 

65+ KATEGÓRIA


A 65+ kategória igazán erősre sikeredett, ugyanis a 9 fős szektor 177 kg-ot fogott, az átlagfogás 19kg-t is verte! A kategória  győztese, aki egyben a 2022-es EA Record Kupa legtöbb halát fogó versenyzóje is,  id. Varga József 44.520g-os összfogással. 

 

NŐI KATEGÓRIA


Hölgyek közt négy versenyző mérte össze tudását, a kategóriát 13.900g fogott hallal Godó Kitti nyerte! 

 

UTÁNPÓTLÁS KATEGÓRIA


Ugyancsak négy kemény legény vágott neki a versenynek, közülük Kertész Botond 25.680g fogásával  felnőtt mezőnyben is megállta volna helyét!

Köszönjük a résztvevő versenyzőknek, hogy eljöttek az év egyik legutolsó rangos versenyére, s persze szívből gratulálunk a győzteseknek. Jövőre újra EA Kupa!