MAROS PERCEK - Keszegezés feeder bottal Törökbálinton

Még javában a hűvös téli napok váltják egymást, amikor Peti elhatározza, hogy célzottan nagy dévérekre szeretne egy jót horgászni. Összepakol s irány Törökbálint, hiszen a tó gazdag ponty állománya mellett dévérkeszegből is akad szép számmal s nem is az apraja.  Az apró horog, az élő csali s a földes szúnyog nem hiányozhat egy keszeges pecáról, viszont az etetőanyag már korántsem a szokványos. A Serie Walter 50/50 Black Orange ízvilágában - ahogy a neve is mutatja - két fő irányt mutat, félig halas félig édes keverék. Hogy miért választotta ezt Peti? Mivel tette még fogósabbá a keveréket? Milyen taktikával szelektál?  Hogyan adagolja a szúnyogos földet a horgászat során? Természetesen minden válasz s még több hasznos praktika, egy igazi téli keszeges peca, a Maros Percek  most következő részében!

 

Elolvasom

MAROS PERCEK - Method feeder Törökbálinton - Bakó Péter

Februárt írunk, szeles, hideg napon érkezik meg Peti egyik legkedvesebb vizére Törökbálintra. A víz alig 6-8 °C, a halak finoman esznek s a tó meghatározott részeit részesítik előnyben. Peti tapasztalt a helyi methodozás terén. Tudja, ha itt pontyot akar fogni - ellentétben a nyárral - télen a parttól messze 110-130 méterre kell horgásznia. Szeles időben, hideg vízben, jó messze horgászni s pontosan. Sokadik vizsga ez a vízparton, amikor mindennek összhangban kell lennie: mivel etessünk, hogyan állítsuk össze a felszerelést, horogtípus, horogméret, hogyan dobjunk, hogyan töltsük meg a method kosarat, hogy bírja a dobást is, mit s hogyan csalizzunk, mikor váltsunk távot, etetést? Mennyi kérdés, s mind válaszra talál, ha megnézed Bakó Peti hogyan horgászik télen, ponytra, nagy távolságra, a Maros Percek most következő részében.

ETETŐANYAG


EA AQUA METHOD PELLET COLD ► https://www.marosmix.hu/1214
 

< ... Tovább »

Elolvasom

Kérdezz-Megmutatom 7.rész: Top 5 method csali?!

A method feederezés terén ma már igen széles csali paletta áll rendelkezésre. Így Peti is gyakorta találkozik azzal a kérdéssel, hogy a sok közül, neki melyek azok a legjobban bevált csalik. ... Tovább »

Elolvasom

MAROS PERCEK - Távolságmérő bemutatása

A modern feederhorgászat egyik alapvető eszközévé vált az úgynevezett távolságmérő pálca. Enélkül egyrészt nem tudjuk pontosan, hogy milyen távon horgászunk az adott alkalommal, másrészt csak nagyon körülményesen tudnánk a többi botunkat is erre a távra húzni. ... Tovább »

Elolvasom

Kérdezz-Megmutatom 5.rész: Dobóelőke és főzsinór választás

Kétségtelen az egyik legfontosabb eleme minden horgász technikának a főzsinór. Ez teremt kapcsolatot köztünk és a hal között. Az, hogy melyik módszerhez milyen zsinórt választunk, több mindenen is múlik. Nem véletlen duzzadt igen szélesre e tekintetben a piaci választék. ... Tovább »

Elolvasom

MAROS PERCEK - Téli minimál method horgászat dél-afrikai módra

Január közepén a viszonylag enyhe tél a Majosligeti Horgász -és Pihenő Park egyik tavára csalogatta Petit, ahol jó alkalom nyílt arra, hogy a dél-afrikai VB-n sikert hozó taktikát, itthon is alkalmazza. ... Tovább »

Elolvasom

MAROS PERCEK - FEEDEREZÉS A DUNÁN BAKÓ PÉTERREL

Bakó Peti kedvenc vizére a Dunára invitál minket, ahol többek közt márnákat szeretne fogni. ... Tovább »

Elolvasom

Maros Percek - EA QUATTRO horgász versenyláda

A nagy múltú olasz gyártó Attila egyedi kérései alapján készítette el ezt a legmagasabb elvásároknak is megfelelő versenyládát. A láda vázszerkezete teljesen alumínium ami egy nagy keménységű, ellenálló porfestést kapott. ... Tovább »

Elolvasom

Maros Percek - EA IPro method etetőanyagok bemutatása - Erdei Attila

Sziasztok! Az etetőanyag gyártás terén már nehéz korszakalkotó újdonsággal kijönni a piacra. Most mégis úgy gondolom, hogy az új EA IPro methód etetőanyagokkal ez sikerült. ... Tovább »

Elolvasom

Maros Percek -Method Feeder Maconkán- Bakó Péter

Bakó Peti visszatér a megnyert bajnokságok színhelyére a Maconkai-víztározóra s nem csak felidézi, de meg is ismétli a szebbnél szebb pontyok megfogását. A különbség az, hogy most mi is betekintést nyerhetünk horgászatába. ... Tovább »

Elolvasom
1 2 3 »