Maros Percek - EA IPro method etetőanyagok bemutatása - Erdei Attila

Maros Percek - EA IPro method etetőanyagok bemutatása - Erdei Attila

Sziasztok! Az etetőanyag gyártás terén már nehéz korszakalkotó újdonsággal kijönni a piacra. Most mégis úgy gondolom, hogy az új EA IPro methód etetőanyagokkal ez sikerült. Amikor először olvastam a neten az insect proteinről, azaz a rovar fehérjéről, azonnal tudtam, hogy ez egy olyan új alapanyag, amit feltétlen ki kell próbálni az etetőanyag készítés során. 

Eddig ha magas protein tartalmú method etetőanyagot akart az ember előállítani, akkor szinte csak a különböző halliszt félék alkalmazása jelentette a megoldást. A különböző halibut pelletek, pellet őrlemények viszont jellemzően azokon az intenzíven horgászott vizeken működnek igazán hatékonyan, ahol a gyakori használat miatt a halak ezekre rákaptak, hozzászoktak. A rovarok, rovarlárvák, rovar proteinek viszont sokkal inkább képezik a halak természetes táplálékát, azaz jól ismert dolog számukra.

A közel egy évig különböző vizeken végzett teszthorgászatok teljesen pozitív eredményt hoztak. A négyféle metód anyag kialakításakor a próbakeverések során a felhasználás módjára és arányaira kellett a helyes válaszokat megtalálni. Szerintünk a végeredmény figyelemre méltó. Azért még azt hozzátenném, hogy az ideális szintre lefinomított szerelék, az eredményes távolság megtalálása és a viszonylag pontos horgászat is a siker nagyon fontos záloga. Üdvözlettel: Erdei Attila

EA IPro METHOD - GREEN


Világos zöld, feltűnő színű, oldódáskor jól felhőző, finomra őrölt TTX-et is tartalmazó, attraktívan bontó method keverék. A keverék tapadása és enyhén rugalmas összenyomhatósága miatt a kosár töltésekor a nyomás erejével jól szabályozható az oldódási idő. A magas fehérjetartalomhoz az insect proteinen kívül darabos csemegeként egy kevés apróra tört red halibut pellet is hozzájárul. Az édes-sós ízhatást a mandula-fokhagyma íz pár teszi harmonikusan komplexé. Jellemzően 4 évszakos keverék.
 

EA IPro METHOD - POWER


A piros szín és az epres ízesítés a ponty és egyéb békés halak horgászatában egy kihagyhatatlan kombináció. A Maros által gyártott és forgalmazott őrölt, piros TTX ennek a keveréknek az egyik meghatározó összetevője. A kukoricacsíra-olaj gyártásának mellékterméke megszínezve, finomra őrölve, intenzív eper aromával ízesítve és egyéb fontos adalékokkal kiegészítve az eredményes method kosaras pontyozás kiváló eszköze. Ezen kívül már csak hab a tortán az etetőanyag-család valamennyi tagjára jellemző jelentős rovar fehérje és roppantott red halibut pellet által biztosított magas proteinszint.
 

 

EA IPro METHOD - ZERO


Tipikusan natúr, halványbarna, természetes szín, semmi hivalkodás. Erre utal a névben szereplő Zero kifejezés. A magas fehérje tartalmat ebben az etetőanyagban is döntően a rovar fehérje határozza meg kiegészítve egy kevés fekete színű, apróra tört halibut pellettel. Ennek a metód etetőanyagnak a felsorolt tulajdonságai és a pontyfélék számára vonzó édes kukorica aroma egy kevés citrus olajjal felfrissítve még a nyári, erősen felmelegedett vizekben is hatékonnyá teszik a keveréket. A kisebb horgászati terhelésnek kitett természetes vizeken egész évben jól működik.
 

EA IPro METHOD - TURBO


Tipikusan finom szemcsés, jellegzetesen method kosárba való etetőanyag. A kosár töltésekor jó tapadás, vízbe érkezve közepesen gyors oldódás jellemzi. A sötét, barnás színvilág kialakításával a letisztult vagy lehűlt vizek horgászatára lett kialakítva. Az édes-sós ízvilág, a csoki-karamell aromapár, a magas fehérje tartalom és egy kevés tört red halibut pellet egymással jól harmonizál.