PVA BAG AZ ATKAI-HOLTÁGON - ROSKÓ PÉTER

PVA BAG AZ ATKAI-HOLTÁGON - ROSKÓ PÉTER

A közelmúltban sikerült 3 napot eltölteni az Atkai-holtágon csapattársammal Tamással és fiammal Dáviddal. A horgászat célja a bag-es technika csiszolása, illetve különböző csalivariációk tesztelése volt. Ez alkalommal a PVA zacskók megtöltésére az EA AQUA METHOD PELLET START pelletkeveréket használtam, amihez kevertem sárga süllyedő morzsát. Utóbbiból nem sokat csak annyit, hogy a halak figyelmét felkeltsék a fekete pelletszemek között rikító sárga szemcsék.

Eleinte nehezen találtuk meg a távolságot, ahol a halak tartózkodtak, de a technikának hála a szemben lévő oldalon elhelyezkedő medertörés felső harmadában a túlparti bokorsor előtt kb. 132 méter távolságban sikerült megtalálni pikkelyes barátainkat.

Sok variációt kipróbáltunk, de a leginkább működő csali a 10mm-es SERIE WALTER WAFTERS-ek kombinációja a narancs és a fehércsoki volt. Ezeket félbevágva, és összefordítva egy narancssárga-fehér színkombinációt kaptunk, ami aztán csalitüskére lett rögzítve.

A PVA tasakos megoldással napközben 1 kg-tól egészen 6,5 kg-ig sikerült pontyokat fogni. Utolsó éjszaka felkerültek a botok horgaira a bojlik egy fehér popuppal kikönnyítve a nagyobb halak kapásában bízva. Hajnalban csippant a jobboldali jelzőm, és sikerült szákba terelni egy 10 kg feletti igazi vadvízi harcost!

A három nap alatt számtalan kisebb, nagyobb pontyot sikerült megfognunk, és új tapasztalatokkal lettünk ismét gazdagabbak. Ami igazán lényeges volt, hogy ismét a fiammal horgászhattam együtt.