Versenybeszámoló - Borda Zsolt

Versenybeszámoló - Borda Zsolt

XXII. alkalommal került megrendezésre a Kiss István emlékverseny, Szentesen a Kurca belvárosi szakaszán. A pálya érdekessége hogy téli időszakban sem fagy be, ebből adódóan tökéletes helyszín kisebb versenyek lebonyolítására ebben az időszakban. Személy szerint szívesen jövök ide mert két versenyen is tud teljesen más lenni a horgászat, jó lehetőséget adva a gyakorlásra.

A versenypálya kettő szakaszra van osztva, az első 35 hely kimondottan sekély, a vízmélység 60-70 cm. Ami nagy előnye, hogy rossz időjárás esetén is jól megközelíthető és kulturált körülmények között tudunk horgászni. A második szakasz az úgynevezett "halál szektor" (nem tudom miért?). Itt a vízmélység már jelentősebb 100-120 cm. Ebből adódóan itt a fogások nagyobbak szoktak lenni, mint az első szakaszban. Nekem a versenyen sikerült erre a részre húznom, igaz a szektor belső felére. Nagyon nem voltam elkeseredve, mert már többször volt, hogy nem a széléről, hanem a belső helyekről nyerték a szektort.

A halállomány csatornákra jellemző módon igen változatos. A horgászat jellemzően finom peca, kicsi 0.3-0.5-0.75 g-os úszókkal, vékony 0.08-0.09 előkékkel és pici 18-as, 20-as méretű horgokkal történik. Azért, hogy a szerelékem tökéletesen összhangban legyen a botba, a Tubertini Wizz Hybrid 1.1-es és 1.3-as gumikat fűztem.

A jellemző halfajták a törpeharcsa, dévérkeszeg, karikakeszeg, kárász és ponty igen változatos méretekben. Ezekhez próbáltam választani a Maros palettából etetőanyagot ami úgy néz ki jól sikerült, mert a fogásom elegendő volt a verseny megnyerésére.

A recept:
1 kg Maros XXL Hidegvizi Ponty-kárász
0.5 kg roppantott TTX
1 dl Édeskukorica aktivátor
Kevés édesítő


A pecáról pedig, alapozás, 4-5 gombóc annyira összenyomva, hogy leérjen egyben a fenékre. A gombócokba került kevés ollóval összevágott csonti és kukorica. A horgászat első órájában nem is etettem többet. A második órától pedig 20 percenként pici etetőanyag és vágott csonti és kukorica ment be. Mivel szúnyogot se etetni se pedig tűzni nem lehetett, így a fő csali csonti, pinki, giliszta, és ezek kombinációja volt. Négy óra alatt közel 40 db halat fogtam aminek az összsúlya 5800g volt.

A zsákmány zöme 2-3 dkg-os törpékből és pár darab keszeg, kárász, pontyból tevődött össze. Végül ezzel a fogással sikerült a vándorserleget begyűjtenem egy évre.