Maros Percek - Hideg vízi pontyhorgászat - Etetőanyag keverés Erdei Attilával

Maros Percek - Hideg vízi pontyhorgászat - Etetőanyag keverés Erdei Attilával

A pezsgő, aktív horgász szezon végén vagy annak elején, egyre többen ragadunk horgászbotot s próbálkozunk a lehűlt vagy felmelegedő vizek partján megfogni kedvenc halainkat. Ehhez segítségül szegülnek az elmúlt évek gyenge telei is.

Aki ilyenkor szeretne sikert elérni, annak ismernie kell milyen változásokon megy át ilyenkor a vízi élővilág. A lehűlő vízben a csalogató hatást kifejtő ízek, aromák oldódása lelassul, az ezeket szállító áramlatok sem olyan erősek már. Ezért fontos a jó helyválasztás, igyekezni kell közelítőleg megtalálni a halak lehetséges pihenőhelyét. Nyáron a meleg, a fény élővé varázsolja a vizet, millió szám hemzsegnek az alacsonyabb rendű növényi és állati eredetű planktonfélék. Ősztől ők eltűnnek s egészen tavaszig a víz tiszta. A halak ettől óvatosabbá válnak.

Mindezekből adódik, hogy a sikeres hideg vízi horgászat megkívánja a finomhangolást. Ebben segít most Erdei mester. Attila egy pontyhorgászatra készül a lehűlt vízen. Ebben a videóban megmutatja nektek milyen etetőanyagot és egyéb adalékokat használ és azokat hogyan készíti el egy igazi téli pontyos horgászatra.