WALTERLAND MASTERS 2022 - SZEGED

WALTERLAND MASTERS 2022 - SZEGED

2022-ben a WalterLand Masters nyitja a nemzetközi úszós szezont. Európa egyik (ha nem a) legrangosabb meghívásos versenyén 17 nemzet 43 csapata vesz részt. Steve Ringer szavaival élve, ez egy "második világbajnokság". Kétség kívül VB szintjén lévő részvétel és szervezés! A verseny idejére megérkezett az igazi tavasz, ez kedvez a pályának is. Már az első tréningnapon jól fogott a mezőny, célhalak a keszegek, kárászok és pontyok. A lényeg, - aminek örülhetünk s amire büszkék lehetünk - hogy két év járványhelyzet és a Maty-éri átépítés után ezen a héten újra WalterLand Masters. Pár szóban arról, hol és hogyan tudjátok követni a versenyt.  Walter Tamás Facebook oldalán minden nap betekintést ad a verseny hangulatában. A sorsolásokat és a mérlegeléseket, így az eredményeket élőben tudjátok követni a MOHOSZ ranglista rendszerén keresztül.

EREDMÉNYEK ÉLŐ KÖVETÉSE - MOHOSZ RANGLISTA RENDSZER

WALTER TAMÁS FACEBOOK OLDALA

14 hazai csapat indult el a versenyen. Az ismert csapatok, az MLS, Veterán és Masters válogatott csapatai mellett nagyon szurkolunk a MAROS családba tartozó indulóknak. Két csapattal vesz részt a WALTERLAND DAIWA, az I-es csapatban Csillag László, Nagy András, Bajcsi András és Walter Tamás a II-es csapatban Decsi Péter, Csomor Péter, dr. Bagdi Árpád és Benzár Zsolt foglal helyet. Itt van a TUBERTINI MAROSMIX, amelyben Erdei Attila, Borda Zsolti és két olasz barátunk Ferruccio Gabba és Guliano Prandi olasz kiválóságok fogtak össze. Bakó Péter, Walter-Barna Diána, Nagy Benedek és Pocsai Márk alkotja a MAROS-WALTERLAND JUNIORS-t. 


 

1. FORDULÓ


 Az első fordulót a MASTERFISHING nyerte 11 ponttal (1-3-5-2), második a HOLLAND SENIOR TEAM 13 pont (1-2-7-3), harmadik helyen a TUBERTINI-MAROSMIX 23 ponttal (1-4-7-11). 

2. FORDULÓ


A második fordulót magasan a TUBERTINI-MAROSMIX nyerte 10 ponttal (1-2-4-3), ezzel összetettben feljöttek a második helyre. A forduló második legjobb csapata a WALTERLAND DAIWA 1 volt 15 pontot gyűjtve (2-2-7-4). Megtartotta dobogós pozícióját a MASTERFISHING csapata, a második forduló eredményével továbbra is vezetik a versenyt. A második forduló után az alábbiak szerint alakul a verseny:

3. forduló - VÉGEREDMÉNY


A TUBERTIN-MAROSMIX megnyerte a WalterLand Masterst! A csapat ma 18 pontot gyűjtött (4-5-3-6), összesen 51 ponttal zárt s megelőzte végeredményben a MASTERFISHING csapatát, akik 53 ponttal álhatnak a dobogó második fokára. Harmadik helyre a HOLLAND SENIOR TEAM érkezett meg 66,5 ponttal. Gratulálunk mindenkinek, különösen a negyedik helyre érkező WALTERLAND DAIWA 1 és a hatodik helyen végző MAROS-WALTERLAND JUNIORS csapatának! 

Egyéniben a versenyt Arkadi Raichin (4p) (MASTERFISHING) nyerte meg, második Ferruccio Gabba (6p) (TUBERTINI-MAROSMIX), harmadik Mantl Ingolf (8p) (RIVE AUSTRIA) lett. Az első tízben, 7. helyen végzett Bakó Péter (11p), 8. helyen Erdei Attila (11p) és 10. helyen Csillag László (12p)! A mezőny létszáma 172 fő volt!!!