X.Maros Feeder Kupa - beszámoló

X.Maros Feeder Kupa - beszámoló

Nagy Martin nyerte a X. Maros Feeder Kupát. Mind a két versenynap sikerült nyernie a szektorát, így 2 ponttal és 12.840 gramm összsúllyal léphetett a dobogó legfelső fokára. Az első forduló után Ő vezette a versenyt, ma pár dekán elcsúszot a szektor egy, így 3 ponttal, 17.885 grammal,  a dobogó második fokára érkezett meg Milos Pavlicevic! Harmadik helyen Kiss Péter végzett, ugyancsak 3 ponttal, 15.000 gramm fogott súllyal.

Gratulálunk a dobogósoknak s minden résztvevőnek. Jó hangulatban telt a verseny, köszönjük, hogy ennyien eljöttetek, s mindinkább azt, hogy fegyelmezetten, az előírásokat komolyan véve és betartva versenyeztetek végéig. 


Pontban 07.00 órakor egy rendhagyó sorsolással megkezdődött a  X.Maros Feeder Kupa. $CUT$ A  helyek kihúzása online követhető volt a Maros Facebook oldalán. A verseny a  sorsolást és mérlegelést tekintve  egyben próbája a  jövő héten megkezdődő magyar bajnokságoknak. Így mind a helyhúzás, mind a mérlegelés élőben követhető a MOHOSZ Ranglista oldalán. A verseny egyik üzenete, hogy a járványhelyzet adta korlátok között is lehetőség van nagy versenyek megrendezésére, az erre való igényt a létszám igazolta. 

A versenyen 128 versenyző indul, ők 10 szekorban kerültek elosztásra. Mind a két fordulóban szerényebb fogásokat adott a Maty-ér. A két fő taktika a pontyozás és az apróhalazás volt. Ki ezzel, ki azzal, ki mindkettővel igyekezett  a szektor élére kerülni.  A fordulókon a versenyzőnkénti átlagofogás 4-5 kg környékén mozgott. Ponytokat gyakorta a bólyasor távolságából, apróhalakat a part alatt 10-13 méteres tvolságból  reméltek a versenyzők. Nehéz, technikás verseny volt, nem lesz könnyű dolga az egy hét múlva a pályára érkező feeder OB selejtező mezőnyének! 
 

X.MAROS FEEDER KUPA EREDMÉNYEK


EDDIG TÖRTÉNT